Dokumentarni program

Priroda ( Nature)

1. SVE BOJE PRIRODE / NATURE’S PALETTE

Elegantno, jednistveno i privlačno; potpuno novi pristup kratkim formama. Svaka epizoda ovog serijala predstavlja kombinaciju očaravajućih prizora i umetničke muzike, upotpunjenih oštroumnim, ritmičnim i poetskim komentarima. Sve boje prirode obrađuje fenomene raznih boja i dezena u prirodi, i otkriva činjenice i misterije koje se kriju iza tih raskošnih šara na jedan potpuno novi način.

2.PRIRODNA BOGATSTVA / NATURE’S TREASURES

U ovoj mini’seriji istražićete dvanaest najcenjenijih prirodnih blaga, od dijamanata i bisera, preko zlata, srebra, ćilibara, žada i smaragna, pa sve do uglja, nafte i vode. Tokom istorije, minerali, drago kamenje i plemeniti metali simbolizovali sumoć i bogatstvo i bili inspiracija za neka od najlepših umetničkih dela. U seriji ćete saznati koja su to najveća blaga na planeti, kako su menjala istoriju, kao i verovanja vezana za njihovo natprirodno poreklo i čarobne moći. Svaka eizoda obiluje muzikom specijalno komponovanom za nju, kombinacijom kadrova u boji i crno-belim arhivskim snimcima, kao i fantastičnom grafikom.

3.12 MESECI U PRIRODI / 12 MONTHS

Toplo i hladno, dan i noć, zima i leto – svaki mesec ima dva aspekta, na severnoj i južnoj polulopti. Dvanaest petominutnih filmova će vas odvesti na jedinstveno putovanje preko celog sveta i otkriti vam karakteristike svakog meseca pojedinačno. Dramatična grafika gradi atmosferu punu kontrasta i sličnosti između hemisfera. Na tamnoj pozadini odvija se više scena istovremeno, a svaka scena prikazuje šta se dešava na različitim mestima u istom trenutku. Uvećavanje i umanjivanje pojedinačnih scena pomoći će vam da uvidite značaj svakog meseca u godini, i to na način kakav nikada niste videli!

Format 1: av 12 x 5 min. req. 2 x 26 min.
Format 2: av 12 x 5 min. req. 2 x 26 min
Format 3: av 12 x 5 min. req. 2 x 26 min.

Godina: 2011.
Proizvodnja: BBC